Parketarski radovi

Vršimo sve vrste parketarskih radova, uključujući i rad sa laminatom. Vršimo reparacije i popravke, kao i prvo postavljanje parketa u prostoriji. Izvođenje radova obavljamo sa stručno osposobljenom ekipom, precizno, kvalitetno i pedantno. Za parketarske radove koristimo lepkove i lakove najpoznatijih evropskih proizvođača.

Pri dolasku na teren prvo pokušavamo da utvrdimo stanje podnih površina u smislu ravnoće, eventualnih naprslina i oštećenja. Potom u dogovoru sa Vama odabiramo najbolje rešenje za postavljanje parketa kako u odabiru tehnika postavljanja tako i u izboru finiša i boja.

Parketarski radovi označavaju jednu od poslednjih faza u renoviranju stanbenog ili poslovnog prostora. Pre početka izvođenja parketarskih radova potrebno je odabrati odgovarajući parket te način završne obrade.

Parket ima nekoliko karakteristika kao što su:

  • obrada i način izrade parketa
  • vrste drva od kojeg je parket izrađen
  • dimenzije parketa
  • klasa parketa

Kod vrste drva od kojeg se parket izrađuje, razlikujemo domaće (europske) vrste drveta i egzotične vrste drveta. Od domaćih vrsta drveta za proizvodnju parketa hrast je najčešće i pouzdano najzahvalnije drvo za parket. Osim hrasta, tu su bukva, jasen, trešnja, grab, bagrem, orah, maslina i dr. Od egzotičnih vrsta drveta najpoznatija i daleko najkvalitetnija je tikovina (razlikuju se afrički i azijski tik), a od ostalih izdvajamo ipe, mahagonij, doussie, kempas, merbau, iroke, zebrano, wenge itd.

Nakon odluke o vrsti drveta i vrsti poda, na red dolazi odluka o načinu slaganja parketa. Razlikujemo više vrsta načina slaganja parketa, od kojih su najčešći brodski pod i riblja kost.

Kako postoje različite vrste parketa, tako razlikujemo i načine završne obrade parketa. Brušenje i lakiranje parketa je najčešći način završne obrade, a uz njega se radi i završna obrada uljem ili voskom, zavisno o vašim željama.

vq2a8nro

thomsit-lepkovi

stylish-solid-wooden-parquet

445-postavljanje-parketa-lepak-za-parket

22b200942a 66 37780 4.2 Hrast-(evropski)--CE OLYMPUS DIGITAL CAMERA pokrytie-dlya-pola-xxi-stoletiya-laminat tekst_9

Comments are closed.